KNLTB Instroomtraining

KNLTB Instroomtraining

cluboverstijgende training voor 7 t/m 10 jaar

Als instroompartner van de KNLTB verzorgt Amjoy de KNLTB instroomtrainingen voor kinderen van 7 tot en met 10 jaar. Gezamenlijk met tennisleraren en andere tennisscholen wil de KNLTB een betere route naar de top faciliteren voor spelers met potentie. Dit moet de toekomst van het Nederlandse tennis versterken. De KNLTB is hierdoor actiever betrokken bij kinderen met cluboverstijgend niveau in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar.

Kinderen met club overstijgend niveau. De instroomtrainingen zijn aanvullend op clubtrainingen, zodat kinderen ‘gewoon’ lid kunnen blijven bij hun vereniging en toch worden aangesproken in hun behoefte om nóg beter te worden in tennis. Deze additionele training komt ten goede aan het spelplezier van de kinderen, waardoor ze ook weer langer lid blijven van de eigen vereniging en meer wedstrijden zullen spelen. Voor de KNLTB is dit tevens een manier om talent te herkennen. Amjoy houdt intensief contact met de KNLTB over de ontwikkeling van de spelers. Daarnaast brengen we de ouders meer bij elkaar, zodat ze kennis met elkaar kunnen delen omtrent jeugdtennis.

Instroomtrainingen worden op twee niveaus gefaciliteerd: oranje (7/8 jaar) en groen (9/10 jaar) waarbij een uitgangspunt is dat een trainingsgroep bestaat uit 8-10 gelijkwaardige kinderen. De instroomgroepen worden samengesteld tijdens een voorspeeldag.

Voorspeeldagen om groepen samen te stellen. Voordat de trainingen in september beginnen, moeten er eerst groepen worden samengesteld. Dit gebeurt door middel van een voorspeeldag. Door het organiseren van voorspeeldagen onder de vlag van de KNLTB worden kinderen uit de regio uitgenodigd om deel te nemen aan wedstrijden/activiteiten volgens het Tenniskids-concept. Amjoy is verantwoordelijk voor de operationele zaken en de hosting van deze voorspeeldagen.

De KNLTB en Amjoy brengen samen de kinderen in beeld die in aanmerking komen voor instroomtrainingen. Amjoy is verantwoordelijk voor de eerste selectie van de Instroomgroepen direct na afloop van de Voorspeeldag(en). De KNLTB geeft de laatste goedkeuring.

Het landelijke netwerk van de instroomtraining bestaat uit 41 instroomlocaties. Uiteindelijk zal de landelijke dekking doorgroeien naar 55 locaties in het seizoen 2022/2023.

Deelnemen aan voorspeeldag kan door je op te geven via onderstaand aanmeldingsformulier:

Aanmelden voorspeeldag KNLTB instroom

Vind ons bij
 • David Lloyd Eindhoven
  Peter Zuidlaan 30
  5502 NH Veldhoven
 • ELTV
  Koudenhovenseweg Noord 70
  5631 AX Eindhoven
 • ETV Volley
  Locatellistraat 3A
  5654 JB Eindhoven
 • Bastion Baselaar
  Meester Vriensstraat 1
  5246 JS Rosmalen
 • TOS Bergeijk
  Eerselsedijk 42
  5571 TM Bergeijk
 • VTC De Paal
  De Paaldreef 6
  5571 TN Bergeijk