Amjoy Cup

Toptennis en nog veel meer

Internationaal jeugdtoernooi U12 / U14 / U18

De AMJOY Cup staat voor een tennistoernooi op internationaal topniveau voor jonge spelers (in de categorie tot 12, 14 en tot 18 jaar) en rolstoeltennissers (tot 18 jaar). Het enige internationale jeugdtoernooi van Nederland met al deze categorieën.

Jeugdspelers uit alle delen van de wereld zullen aan de AMJOY Cup meedoen. Meer dan 300 deelnemers uit meer dan 30 landen hebben de vorige editie meegedaan. Het is daarmee het grootste tennistoernooi in Nederland voor internationale talenten op topniveau. De AMJOY Cup is onderdeel van de Tennis Europe & ITF Junior Tour.

De combinatie met rolstoeltennis geeft topspelers met een beperking ook de mogelijkheid deel te nemen aan het internationale toernooi. Naast het wedstrijdprogramma vinden projecten voor rolstoeltennis en Uniek Sporten plaats. In samenwerking met Brabantse scholen uit het speciaal onderwijs en clinics in samenwerking met de Esther Vergeer Foundation.

Schooltennis is een ander onderdeel van de AMJOY Cup. Meer dan 2.000 kinderen nemen deel aan het schooltennisproject. Ook kinderen van speciaal onderwijs krijgen lessen. Na de gymlessen op school en slotevenementen bij de tennisvereniging kwalificeren de beste kinderen zich voor de grote finale schooltennis. De finale wordt gehouden tijdens de AMJOY Cup. Zo wordt topsport verbonden met breedtesport. AMJOY Cup: Toptennis en nog veel meer!